Endollats

En un entorn acadèmic l’hipertext dóna una visió global, i també ajuda a enllaçar conceptes de moltes disciplines. Però per altra banda crec que en el camp artístic es pot perdre el concepte d’unitat, per exemple quan Bach composa les Variacions Goldberg ho concep com un tot, o quan Thomas Mann escriu la muntanya màgica ho fa pensant dins una narraFahrenheit_451_herotiva lineal. També crec que són dues eines complementaries, i no han d’ocupar el mateix espai, com va succeir entre la fotografia i la pintura, atès que són dues expressions artístiques que capten emocions de forma diferent. En la pel·lícula de Truffaut Fahrenheit 451, s’intenta destruir el coneixement que donen els llibres, però al final qui salva aquesta herència són les persones i la seva memòria, que en aquest cas podria ser la memòria virtual. L’hipertext però depèn d’un entorn elèctric, conseqüentment necessitarem sempre d’una ment que interconnecti conceptes o no necessiti està endollat.

 


3 thoughts on “Endollats

 1. Això serà així fins que es faci realitat el que Asimov narrava en una de les seves històries breus en la que la humanitat desenvolupava una mena de xarxa global connectada a través del pensament, sense fils ni ordinadors, com si fos telequinèticament 😀

  Liked by 1 person

  1. Estic totalment d’acord, de fet com dic en el text, no podem construir una cosa sobre de l’altra, tot té el seu espai i intentar, com per exemple fer literatura amb les eines del cinema és un error, són dues disciplines complementaries però al mateix temps autònomes. La reflexió que feia és que no podem deixar el coneixement exclusivament en mans de les màquines, perquè si tenim un Blackout (apagada general), perdrem una gran part del saber.
   Ens llegim

   M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s